Заява про злочин слідчого СВ Приморського ВП ГУНП в Одеській області Марш Н. В.

Міністру внутрішніх справ України
Арсену Авакову

Голові Національної поліції України
Сергію Князєву

Від правозахисника Неоніли Ткаченко

Заява про злочин
відносно Ракієру Едуарда Васильовича,
23.09.1999 року народження
(подається в порядку ст.214 КПК України)

Повідомляю Вас про вчинення кримінального правопорушення, склад якого передбачено ст. 373 КК України, слідчим СВ Приморського ВП ГУНП в Одеській області Марш Наталією Валеріївною.
Остання, з метою штучного створення доказів вини гр. Ракієру Едуарда Валерійовича, у телефонній розмові від 03.11.2017 року , 15 год 34 хв, під відео фіксацію, заявила, що викликає Едуарда на допит вдруге у статусі свідка. На заяву про відмову надавати покази із посиланням на ст. 63 Конституції заявила, що відносно нього, як свідка, ст.63 Конституції України ( норма прямої дії), не розповсюджується.
Тим самим, із усвідомленим умислом, слідчий вчинила протиправну дію, що знайшло свій прояв у обмані відносно чинності норм Основного Закону.
Протиправність дій слідчого, направлена на штучне створення доказів вини гр. Ракієру Едуарда Васильовича, є системною, та може бути підтвердженою його «зізнанням» у злочині, наявним в матеріалах кримінального провадження, та отриманого слідчим. Водночас, свобода від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів та членів своєї родини визначена не лише ст.63 Конституції України, але і ст. 18 КПК України, та , в першу чергу, розповсюджується на осіб, які мають усі підстави вважати, що саме відносно неї здійснюватиметься вручення підозри, та обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення.
Громадянин України Ракієру Едуард Васильович, 23 вересня 1999 року народження, з огляду на організоване його переслідування, тимчасово проживає за адресою мого місця знаходження у місті Одеса: вул. Софіївська. 21. Вказана особа, не досягнувши повноліття, у травні 2017 року вступила в трудові правовідносини із СПД Осеніна О.І., яка, в свою чергу, надає послуги оренди нерухомого майна – хостелу , розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Ланжеронівська, б.21. мала доступ до готівкового доходу підприємця, частину якої, зі слів підприємця, присвоїла.
Водночас, із початку трудових відносин і до дня звільнення (вересень 2017 року) гр. Ракієру Едуард Васильович офіційно працевлаштований так і не був. Йому не було оформлено трудову книжку, не підписано із ним трудовий договір, не роз’яснено його обов’язки. Не передавались йому на зберігання будь-які матеріальні цінності, не надавався доступ до грошових ресурсів , тощо.
Від так протягом майже чотирьох місяців гр. Ракієру Едуард Васильович неповнолітній гр. Ракієру Е.В. працював в порушення трудового законодавства України.
Факт працевлаштування неповнолітнього, і перебування із ним в матеріальних правовідносинах СПД Осеніної О.І. підтверджується власноруч підписаною заявою про вчинення ним злочину від 22 вересня 2017 року, яка подана за день до досягнення ним повноліття, тобто до дати народження 23 вересня 1999 року. Дана обставина підтверджується паспортом гр. Ракієру Єдурада Васильовича, серії ОК 021575 , виданим Ананьївським РС ГУ УМС України в Одеській області, та текстом заяви про злочин від 22 вересня 2017 року.
Однак, усі ці обставини залишені поза увагою слідства. Натомість, вчиняється злочин проти правосуддя, що знаходить свій прояв у примушуванні до надання показів, із ціллю штучного подальшого створення процесуального статусу підозрюваного/ обвинуваченого.
На підставі вище викладеного, відповідно до ст.737 КК України, керуючись ст. 214 КПК України, прошу:
1. Про злочин слідчого СВ Приморського ВП ГУНП в Одеській області Марш Наталією Валеріївною внести відомості до ЄРДР, та розпочати досудове слідство.
2. Про результати розгляду цієї заяви про злочин-поінформувати.

Додаток:
Відеодоказ вчинення злочину.

03 листопада 2017 року Неоніла Ткаченко

На ту же тему
Поделитесь своим мнением

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

"За всю Одессу!" © 2017 ·   Войти   · Тема сайта и техподдержка от GoodwinPress Наверх