Заява про злочин проти ТОВ «Одесарибгоспу».

заява про злочин проти "Одесарибгоспу"

заява про злочин проти «Одесарибгоспу»

УВАГА! ТЕРМІНОВО! ВАЖЛИВО!
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИНИ, ВИЯВЛЕНІ НА ЗАРЕЙДЕРОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ ТОВ «ОДЕСАРИБГОСП».
Для забезпечення громадського контролю за розслідуванням злочинів проти державності, ПОВІДОМЛЯЄМО:
Начальнику управління Служби безпеки України
в Одеській області
Сергію Батракову
Прокурору Одеської області
Давіду Сакварелідзе
Начальнику Головного управління
Національної поліції в Одеській області
Гіоргі Лоррткіпанідзе
Від викривачів корупційних правопорушень- БІЙЦІВ АТО,
активістів Громадського руху «За всю Одесу!»,
Заява про кримінальні правопорушення
(подаються відповідно до вимог ст.ст.60,214 КПК України)
Повідомляємо про вчинення кримінальних правопорушень, склад яких передбачено:
— ч.3 ст.109 КК України — дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, вчинені особами, що є представниками влади;
— ст. 255 КК України — створення злочинної організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів;
— ч.1 ст. 263 КК України — незаконне зберігання поводження зброї;
-ст.197 КК України — порушення обов’язків щодо зберігання майна;
— ч.3 ст. 206 КК України — протидія законній господарській діяльності групою осіб;
— ч.3 ст. 209 КК України – легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом , вчинена в особливо великих розмірах організованою групою осіб.
Вказані кримінальні правопорушення знайшли своє вираження у наступному.
19 липня 2013 року у місті Києві між Державним підприємством «Укрриба», код ЄДРПОУ 25592421, та Товариством із обмеженою відповідальністю «Бестіс Систем» , код ЄДРПОУ 38749705, було укладено угоду «Про збереження державного майна» №15/13, зі змісту якої слідувало, що поклажодевець – державне підприємство «Укрриба» передає, а Товариство із обмеженою відповідальністю «Бестіс Систем», або зберігач приймає майно, розташоване за адресою: Одеська обл., Біляївський район, с. Яськи, с. Великий Дальник.
Кількість майна складає 38 одиниць, та оцінено сторонами у розмірі 4 137 710,00 грн.
Переслідуючи не передбачений договором намір отримання прибутку від використання та реалізації державного майна, легалізації доходів, отриманих від незаконного вилову риби у ставках державної власності, та її подальшого продажу, під виглядом господарської діяльності Товариства із обмеженою відповідальністю «Бестіс Систем», код ЄДРПОУ 38749705, громадяни, особи яких в ході досудового слідства варто встановити, здійснювали наступні протиправні дії.
Упродовж трьох років виловлювали та реалізовували державну власність у вигляді риби, яку продавали за готівку; надавали послуги по платній рибалці; використовували неофіційно найнятих працівників, яким для виконання покладених на них обов’язків надавали в користування зброю та боєприпаси; зберігали в експлуатованих ними приміщеннях символіку неіснуючої Одеської народної республіки. Отримувані доходи у необхідній для податково-фінансової звітності кількості, офіційно декларували, решту — шляхом розподілу між собою привласнювали. Вказані дії вчиняли організованою групою осіб.
При цьому збитковість від діяльності Товариства із обмеженою відповідальністю «Бестіс Систем», код ЄДРПОУ 38749705 у виді боргів шляхом подачі регресних позовів, покладали на Товариство із обмеженою відповідальністю «Одесарибгосп», код ЄДРПОУ 36973902, тим самим перешкоджаючи його законній господарській діяльності, та доводячи до банкрутства.
В результаті вказаних дій державі Україна та Товариству із обмеженою відповідальністю «Одесарибгосп», код ЄДРПОУ 36973902 завдано шкоду, розмір якої є особливо великим, з огляду на вартість використовуваного майна, та який більш конкретно має бути встановлений в ході досудового слідства.
Організованість та злагодженість вище викладених дій забезпечувалась шляхом повної координації посадових осіб Товариства із обмеженою відповідальністю «Бестіс Систем», код ЄДРПОУ 38749705 депутатом Одеської обласної ради Дмитром Чапіром, що за його заявою, одночасно представляє інтереси Державного підприємства «Укрриба».
Усе вище викладене підтверджується отриманими 20 січня 2016 року доказами, в тому числі і відео із місця викриття діяльності організованого злочинного угрупування.
За рейдерством, як і за виявленими доказами злочинів проти державної безпеки, стоїть депутат Верховної Ради України Олександр Пресман, та чотири депутати Одеської обласної ради від фракції «Доверяй делам»: а саме:
Дмитро Чапір, Микита Кузькевич (пасинок Олександра Пресмана), Ігорь Іоганов. Події розвивалися наступним чином.
Бійці добровольчих батальйонів АТО відгукнулись на запрошення керівництва ТОВ «Одесарибгосп» та ГР «За всю Одесу!» здійснити викриття корупційних кримінальних правопорушень на земельній ділянці, яка внаслідок реалізації корупційної схеми привласнення державного майна, перейшла до контрольованої депутатською групою комерційної структури ТОВ «Бестіс Систем».
Бійці офіційно на правах охорони ТОВ «Одесарибгосп», сумісно із керівництвом ТОВ «Одесарибгосп», юристами на громадськими активістами ГР «За всю Одесу!» 20 січня о 14 год 00 хв. увійшли на ДЕРЖАВНУ територію, де ніби то зберігається державна власність, а саме на земельну ділянку площею 769, 9 га, яка відповідно до державного акта на право постійного користування землею надана Одеському обласному виробничому комбінату для вирощування риби при інтенсивному рибництві на території Яськівської сільської ради Біляївського району Одеської області.
ТОВ «Одесарибгосп», що є фактичним правонаступником Одеського обласного виробничого комбінату, внаслідок рейдерського захоплення частини своїх земель у 2013 році, контроль над її користуванням, як і майном, що розміщене на цій земельній ділянці — втратило. Зазначені дії відбулися внаслідок укладання фіктивного договору збереження державного майна від 19 липня 2013 року між Державним підприємством «Укрриба» та ТОВ «Бестіс Систем». За цим договором ТОВ «Бестіс Систем» фактично отримало у користування та розпорядження майно, за ДЕРЖАВНОЮ (неринковою) ЦІНОЮ в 4 137 710, 00 гривень станом на 2013 рік. До слова: офіційний курс валют на 19 липня 2013 року складав 799,3 грн за 100 доларів США. Таким чином, вартість переданого на збереження майна складала 517, 666 доларів США. До вартості майна не було включено основний ресурс підприємства, а саме риба, яка, за актами зариблення ТОВ «Одесарибгосп» оцінювалась в очікувану суму доходу в 3 200 000 гривень, або в 400 000 доларів США.
Підчас огляду території було виявлено 7 озброєних чоловіків, які не мали при собі жодних документів , що посвідчують особу. З огляду на наявність у цих осіб арсеналу зброї, яку вони не приховували, тримали відкритою, і факт користування якою визнавали, о 14 год 55 хв за тел «102» на місце події була викликана слідчо-оперативна група.
Практично з моменту виклику, стало очевидним те, що поліція Біляївського району в особі конкретних чиновників, не має жодного наміру співпрацювати з офіційними заявниками про злочини: бійцями АТО, дирекцією ТОВ «Одесарибгосп», активістами ГР «За всю Одесу!», а події, що відбулися і які мусять бути пролонговані в конкретні кримінальні провадження,- адекватно не сприймає.
Натомість, при цікавих обставинах поліція інтенсивно розпочала слідчі дії за, увага, АНОНІМНИМ ПОВІДОМЛЕННЯМ ПРО САМОПРАВСТВО осіб, що злочини виявили.
Однак, відео фіксація, та наполегливі вимоги щодо неухильного розслідування вочевидь виявлених злочинів за заявами бійців АТО, дирекції ТОВ «Одесарибгосп», активістів ГР «За всю Одесу!» усе ж таки спонукали до виїзду на місце слідчо-оперативної групи.
Прибувший на місце слідчий СВ Біляївського ВП, лейтенант поліції Боярський А.В. о 15 год 55 хвилин прийняв заяву, про що розписався.
О 16 год 30 хв Боярський В.П. у супроводі оперативних працівників допитав виявлених на території осіб, які визнали незаконність свого перебування на території без документів, зі зброєю, які їм залишали «старші».
В розпал слідчих дій Боярського В.П. із місця вчинення злочину було терміново по мобільному телефону відкликано. На місце пригоди прибув інший слідчий — Сухий Юрій Олександрович, який заяву про вчинення злочину від заявників, та надані ними матеріали при собі не мав. Останнє вказує на те, що вказаний слідчий вчиняв дії не за заявою, а за АНОНІМНИМ ПОВІДОМЛЕННЯМ ПРО САМОПРАВСТВО.
Цим же слідчим — Сухим Юрієм Олександровичем, під час огляду виробничого приміщення №106 під літерою «Ц» за участі оперативників на відео фіксацію при свідках (бійцях АТО, активістах, журналістах, працівниках ТОВ «Одесарибгосп») було виявлено бойові припаси та вибухівку, а також агітаційні матеріали популяризації терористичного угрупування Одеської народної республіки. По при вимоги законодавства, слідчий до СБУ України не зателефонував. Почав віддавати вказівки про спалення речових доказів, за для їх приховування, чим викликав емоції своїх колег та присутніх. На відео фіксацію виявлені докази було оглянуто та задокументовано. Про злочини проти національної безпеки України СБУ було повідомлено на «гарячу телефонну лінію не слідчим», а активістами ГР «За всю Одесу!».
Одразу ж після появи слідчого, біля заздалегідь посиленого бійцями АТО, з’явились чотири депутати Одеської обласної ради, які, підбурюючи бійців, провокували силову сутичку. При цьому вигукували, щоб бійці із «їхньої території» забиралися, що вони (депутати) не розуміють зміст війни з Російською Федерацією, і взагалі «Если Путин захочет, он скоро будет в Киеве!».
Таким чином, відомі в регіоні особи не приховували свої сепаратистські вподобання, та пряму причетність до діяльності ТОВ «Бестіс Систем», яке взяли під свій корупційний патронат.
Очевидно, що доходи, отримувані готівкою від вилову риби, вказані особи отримували регулярно, та розпоряджалися ними на власний розсуд. Не виключено і фінансування анти державних заворушень, в тому числі і в Одесі 19 лютого та 2 травня 2014 року.
Робота, щодо документування злочинів проти державності не вчинялася.
О 18 год 20 січня 2016 року за ініціативою голови Біляївської РДА вивільнену від сепаратистів територію було передано під відповідальну охорону спецпідрозділу поліції. ТОВ «Одесарибгосп» з одного боку-охороняється і бійцями АТО, і спецпідрозділом.
Депутатська група, що втратила контроль над землями, практично в повному складі – зникла як зі зв’язку, так зі звичайних місць своєї дислокації. В телефонному режимі з різних контактних номерів намагається вплинути на «кишенькового» слідчого, заднім числом умовляє виявлених псевдо охоронців офіційно влаштуватись на роботу в скандальне ТОВ «Бестіс Систем», стукає через «рєшал» в перші кабінети держави, мовляв «КАК ОНИ ПОСМЕЛИ? ОНИ ЖЕ БЫДЛО: МОШЕННИКИ, УБИЙЦЫ, ВОРЫ!» Працівники «поліції», що сидять у цієї групи «на зарплаті» фальшують матеріали по самоправству. Натомість, наша заява про злочин проти державності упродовж ШЕСТИ ГОДИН не вносилася до ЄРДР.
Начальник слідчого відділу Біляївського відділення поліції саботує розслідування злочинів.
На підставі вище викладеного, відповідно до приписів ст.ст.60,214 КПК України ПРОСИМО:
1. Внести відомості за цією заявою до ЄДРДР та розпочати досудове слідство.
2. Про необхідні процесуальні дії за участі заявників — інформувати.

На ту же тему
Поделитесь своим мнением

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

"За всю Одессу!" © 2016 ·   Войти   · Тема сайта и техподдержка от GoodwinPress Наверх