Звернення до Президента України Петра Порошенко.

20150825_111041

20150825_111056

Шановний Петре Олексійовичу!
Хвиля правового безладу в усіх органах влади, що заполонила нашу Україну, привела до Майдану та Революції Гідності, метою яких стало знищення злочинного режиму та корупції як прояву, реформування відносин суспільства та влади.
Одеська область по справедливості вважалася однією з найбільш корумпованих в Україні. Це історичне надбання, що помножене на реальність сьогодення.
Минуло півтора роки від революції Гідності. За зміни в країні Народ України заплатив величезну ціну. За це віддали життя й віддають і сьогодні тисячі найкращих з кращих, справжніх патріотів, не вигаданих, не тих, що перефарбувалися і підлаштувалися під владу.
Який результат маємо? Спостерігається збільшення не просто корупційних діянь на всіх рівнях державного устрою, в правоохоронній системі, судах, органах місцевого самоврядування. Державні органи почали займатися грабунком та бандитизмом (у нас є конкретні та достеменні факти, що підтверджують це). Процвітає політична корупція, за допомогою якої, до влади ввійшли ті, проти яких повстав Народ, і хто не відповів за злочини минулих літ.
Одесити, що постраждали від злочинів попередньої влади, почали вести активну дію з протидії корупції, об’єднавшись в громадський проект «Майдан проти корупції!».
Нами зібрані матеріали багато численних злочинних схем в правоохоронних органах і судах. Неправосудні рішення сьогодні — це інструмент бандитизму і корупції, якими користуються в міліції та в прокуратурі, органах місцевого самоврядування і виконавчих структурах.
Наші надії на позитивні зміни та співробітництво в цьому напрямі з новою владою, що засновані на вступі на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі розбилися 19 серпня 2015 року.

У той день, коли співробітники спецпідрозділу міліції за наказом свого керівництва, застосовуючи спецзасоби і фізичну силу побили громадянина Польщі, українського журналіста Олександра Орлова, що знаходиться чотири роки під слідством за викриття місцевого відділення банди злочинного режиму януковича, а також мирних одеситів. Віддаючи та виконуючи злочинний наказ застосувати силу, їх не збентежили присутність консула Республіки Польщі, депутатів Польського Сейму та журналістів.
З місця скоєного злочину владою, ми довели до відома керівника ООДА , прокурора Одеської області. Мало того, що жодної реакції від цих посадових осіб не слідувало, а й включився процес ігнорування.
Цю брудну сторінку нашої сучасної історії спробували сховати під святкуванням державних свят, відчуттям національної гордості і патріотизмом одеситів. Їм запропонували широкий список святкових заходів з надією, що про цей злочин не буде відомо за межами області.
Не врахували одного: засоби сучасної комунікації цю інформацію рознесли по всьому світу.
19 серпня 2015 р. було скоєно не просто кримінальний злочин, а були скоєні дії, що направлені на підрив міжнародного іміджу України. Сьогодні прогресивна європейська спільнота ставить справедливе питання Україні : як можна вимагати звільнення Надії Савченко, коли держава Україна застосовує такі методи до громадян дружньої іноземної держави? Не просто дружньої, а держави, що є європейським лобістом України у світі.
Що це? Це — результат діяльності нової, широко розрекламованої команди, що понадіялася на свій минулий досвід, піар технології і повне ігнорування думок незаангажованого суспільства. Складається таке враження, що Одеську область віддають на розтерзання і проведення експериментів, не враховуючи того, що тут проживають громадяни з різною ментальністю , яка історично була набута, розвинутим відчуттям свободи і справедливості, бажанням приймати участь у житті області та країни. Ми готові поділитися своїм досвідом та знаннями, але ми не хочемо схиляти голови перед чиновниками. Ми поважаємо інших і вимагаємо поваги до себе. І таких людей як ми набагато більше, ніж тих, на яких робила ставку минула і теперішня влада.
Що необхідно сьогодні зробити чиновникам, щоб виправити ситуацію і чого домагаються люди — створення незалежного майданчика для відкритого гласного діалогу, за результатами якого, будуть прийматися реально ефективні кроки в різноманітних напрямках нашого життя.
Ми, активісти «Майдану проти корупції!» пропонуємо спрямувати шлях розвитку нашого суспільства на конструктивний діалог народу і влади, на пошук оптимального рішення з різноманітних питань. Необхідно припинити негативну практику, коли влада не чує людей, коли новий керівник приймає рішення, не розуміючи про суть питання і подій , що сталися, ґрунтуючись на підказках своїх підлеглих та використовуючи свій досвід і знання, без врахування місцевої специфіки, без врахування думки спеціалістів тих, що не влаштовують владу.
Для цього вимагаємо:
-надати можливість прямого спілкування громадян та влади на Одеському обласному державному телебаченні, створивши незалежну суспільну раду для проведення телевізійних передач у прямому ефірі;
-підготовувати та проводити у великій залі приміщення Одеської обласної Ради за адресою: вул..Канатна, 83 регулярні громадські слухання з прямим ефіром транслювання на Одеському обласному телебаченні.
Ми, активісти «Майдану проти корупції!», готові проводити цю роботу не лобіюючи інтереси політичних партій чи окремих політичних проектів. В результаті цієї діяльності, люди і влада отримають механізм прямого спілкування. Можливості донести інформацію та її отримати, та на її основі прийняти правильне управлінське рішення. Це дозволить попередити ситуації, що схожі на сьогоднішні, буде прикладом взаємодії влади і реальним механізмом народного контролю за діями влади або окремого її представника. Для цього не потрібно величезних коштів, для цього потрібна тільки політична воля. Варіантів не багато – або влада почує людей, або люди і далі будуть виходити на Майдани.

Голова правління ГО
«Громадська ініціатива південного регіону» Сидоренко А.Л.

20150825_111116

20150825_111100

На ту же тему
Поделитесь своим мнением

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

"За всю Одессу!" © 2016 ·   Войти   · Тема сайта и техподдержка от GoodwinPress Наверх