Символи комуністичного тоталітарного режиму і досі в тренді реформованих поліції, прокуратури та СБУ Одеси та Одещини.

Звернення Громадського руху «За всю Одесу!» до прокурора Одеської області Олега Жученко, начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна, начальнику УСБУ в Одеській області Сергія Батракова із питання порушення принципу політичної нейтральності в діяльності посадових осіб правоохоронних органів.

Громадський рух «За всю Одесу!» висловлює своє обурення неприпустимим флегматизмом правоохоронних органів Одеської області в особі прокуратури Одеської області, ГУНП України в Одеській області, УСБУ України в Одеській області, що спричиняє невиконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09 квітня 2015 № 317-VIII.
Так, на офіційних сайтах вказаних органів, їх структурних підрозділів та територіальних структурних відділень, відділів, оприлюднення адрес місця знаходження , із врахуванням переіменування вулиць внаслідок декомунізації, не відбувається. Аналогічні дії мають місце у відтворенні назв вулиць в офіційних бланках.

Як приклад, у процесуальних рішеннях, які формулюються халатно, не виважено та завідомо упереджено відносно громадськості, слідчий СВ Білгород-Дністровського ВР ГУНП в Одеській області, майор поліції Славова Т.І. порушує принцип політичної нейтральності поліцейського, та використовує бланк органу досудового слідства із комуністичною тоталітарною символікою, у кому вказується неіснуюча юридична адреса.

Так, адресу місцязнаходження Саратського відділення поліції ГУНП в Одеській області станом на 23 лютого 2017 року Славова Т.І. зазначає вулицю Карла Маркса у смт Сарата Одеської області. Водночас, такої вулиці у смт Сарата станом на 23 лютого 2017 року ( день підписання процесуального рішення) не було, і тепер не існує, з огляду на прийняття та виконання органами місцевого самоврядування в Україні Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09 квітня 2015 № 317-VIII, переіменування вулиці Карла Маркса в смт Сарата на вулицю Ігнаца Ліндля- римо-католицького священика, який заснував Сарату у 1822 році.
Використання назви вулиці Карла Маркса є формою реалізації марксистсько-ленінської ідеології Комуністичної партії України, діяльність якої заборонена із 24 липня 2015 року.

Від так використання в процесуальних документах неіснуючої назви вулиці громадськість розцінює як:
1) свідомо та зумисно створену Славовою Т.І. механічну перешкоду у забезпеченні комунікації між нею як потерпілим із органом досудового слідства;
2) популяризацію Славовою Т.І. як працівником Національної поліції України символіки комуністичного тоталітарного режиму ;
3) порушення Славовою Т.І. принципу політичної нейтральності поліцейського;
3) приниженням Славової Т.І. історичної пам’яті видатної особистості — Ігнаца Ліндля як засновника Сарати.
Зазначене порушує принцип політичної нейтральності Національної поліції України, передбачений ст. 10 Закону України «Про національну поліцію » від 02 липня 2015 №580-VIII.
Політизація на користь Комуністичної партії України наявна і в діях прокуратури Одеської області.
Так, на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09 квітня 2015р. №317-VIII , враховуючи, протокол комісії з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення видатних діячів і подій у м. Білгороді-Дністровському від 16.02.2016 №17, та лист голови комісії з питань найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення видатних діячів і подій у м. Білгороді-Дністровському від 17.02.2016, Білгород-Дністровський міський голова А. Гінак підписала розпорядження від 19.02.2016 р. №32 «Про перейменування назв вулиць, провулків, скверів міста». Згідно даного розпорядження визначений перелік вулиць, які підлягають перейменуванню. ● вул. Калініна — вул. Незалежності .
Однак в адресі місця знаходження Білгород-Дністровської місцевої прокуратури,т наявної на офіційному сайті прокуратури Одеської області, вказана стара назва вулиці-вул. Калініна.
Такий стан справ свідчить про інерцію поширення комуністичної тоталітарної символіки правоохоронними органами, яка є поганим прикладом для наслідування органами місцевого самоврядування з сепаратистськими вподобаннями (на кшталт міста Одеса), сформованими за участі та впливу агентури РФ в Україні, зацікавленої в збереженні ідеології Комуністичної партії України.

З огляду на зазначене терміново вимагаємо:
— припинити використання символіки комуністичного тоталітарного режиму правоохоронними органами Одеси та Одещини;
— прибрати із офіційних сайтів правоохоронних органів стару назву адміністративно-територіальних одиниць та вулиць, що пов’язані із комуністичним тоталітарним режимом;
— притягнути до відповідальності посадових осіб правоохоронних органів, які допустили у своїй діяльності порушення принципу політичної нейтральності;
— про вжиті заходи за цим зверненням вимагаємо публічно прозвітувати.

На ту же тему
Поделитесь своим мнением

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

"За всю Одессу!" © 2017 ·   Войти   · Тема сайта и техподдержка от GoodwinPress Наверх