Компанія «Єко — буд». Учора готель «Спартак» — сьогодні будинок Русова.

будинок Русова

будинок Русова

Знищений готель «Спартак»,
Потьомкінські сходи в Одесі…
Чи стане будинок Русова третім у списку знищених
пам’яток архітектури компанії «Еко-буд»?

Це залежить від нас.

Сьогодні, 26 листопада 2016 року, відбулася спроба незаконного проникнення до будинку Русова осіб – представників компанії «Еко-буд», що мають намір вести незаконні будівельні роботи в будинку пам’ятнику -архітектури. Про зазначене повідомлено начальника Приморського ВП в м. Одеса, ГУНП в Одеській області Остроглядова О.І.
Об 11 год 29 хв на телефон Марії Шкварук, яка, наряду із Лілією Гончаровою є активною учасницею у боротьбі за збереження кварталу Русова, зателефонували із номеру 0674869771, та, представившись працівниками компанії «Еко-буд», почали витребувати у неї ключі від брами до будинку Русова.

Пригадаємо, що люди самі ізолювали вказаний будинок внаслідок реальної фіксації підпалів, та проживання у ньому спецконтингенту.

При цьому телефонуючи повідомили, що ніби то є якесь рішення Одеського міськвиконкому про те, що вказана компанія виконуватиме роботи по «консервуванню» будинку Русова. Що таке консервування будинку у виконанні «Еко-буду» усім добре відомо на прикладі готелю «Спартак», знищеного з лиця землі на вулиці Дерибасівській.

готель "Спартак" до реконструкції Тарпана

готель «Спартак» до реконструкції Тарпана

готель "Спартак" в час реконструкції Тарпана

готель «Спартак» в час реконструкції Тарпана

Зараз замість цієї архітектурної перлини Одеси розміщено …базар…

готель "Спартак" після реконструкції Тарпана, чи "базар" на Дерібасівський

готель «Спартак» після реконструкції Тарпана, чи «базар» на Дерібасівський

Готелю немає…. Будівлі немає …. Ось таке «консервування», за яке, до речі, ніхто не відповів до тепер.

На вимогу надати дозвільні документи щодо проведення робіт, вказані працівники «Еко-буду» відповіли відмовою.

Після того, як отримати ключі не вдалося, прозвучали погрози у тому, що у понеділок, 28 листопада 2016 року о 8 год 00 хв металевий паркан навколо будинку буде знесено.
МУСИМО ЦЬОГО НЕ ДОПУСТИТИ.

Закликаємо усіх не байдужих у понеділок, 28 листопада 2016 року, вийти під будинок Русова, і захистити його від таємного «консервування».

Паралельно звертаємося до прокурора Одеської області Олега Жученко із вимогою невідкладно перевірити законність тендерних процедур щодо обрання у якості «підрядника» — виконавця робіт по «консервуванню» будинку Русова компанії, що вже зарекомендувала себе на ринку послуг по реконструкції історичних пам’яток на прикладі виконання робіт реконструкції готелю «Спартак» та Потьомкінських сходів.

За заявою мешканців кварталу Русова в Одесі.

На ту же тему
Поделитесь своим мнением

Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы комментировать.

"За всю Одессу!" © 2016 ·   Войти   · Тема сайта и техподдержка от GoodwinPress Наверх